A polisztirolvágó leírása

Rendeltetése:

Polisztirol habok vágása, szeletelése, professzionális megmunkálása.

Működése:

A készülék transzformátora törpefeszültséget állít elő, mellyel az ellenálláshuzalt 250 - 350oC -ra (környezeti hőmérséklet függő) melegíti. A polisztirol habok már 80oC-tól olvadnak, így a vágóhuzal a habokat elpárologtatva vágja és csak minimális fizikai kontaktusba kerül az anyaggal. Ez a technológia több nagy előnyt jelent a hagyományos vágási módszerekkel (szike, fűrész, stb.) szemben. Néhány példa:

Nem keletkezik vágási hulladék, mivel az elpárolog.
Nagy pontosságú vágást tesz lehetővé, mivel nem jelentkezik a fizikai kontaktusból, ellenállásból adódó ”eltolódás” problémája.
A megmunkált anyagok felülete a hagyományos vágási módszerekkel szemben tökéletesen sima és egyenletes lesz, mivel megszűnik a gömböcskék kitörési lehetősége. Ezáltal precízen és pontosan illeszkednek egymáshoz a vágott felületek, gyorsítva a munkavégzést, valamint megszüntetve a hagyományos vágási módszerekkel együtt járó költséges korrekciós utómunkát és a fugák közötti hőveszteséget.
Legfontosabb előnye, környezetünk kiemelt védelme: megszűnik a visszafordíthatatlan környezetszennyezés, mivel nem árasztják el a munkaterületet és annak nagy körzetét az apró és összeszedhetetlen darabok, melyek veszélyes hulladéknak minősülnek!
Az egyedi szerkezeti felépítésből adódóan ez a készülék a vágóhuzalt mindig a ”0” pontba vezeti vissza, így a különböző vágási szögeknél nem kell az anyagvastagsággal számolgatni, mivel a vágási végpont mindig a ”0” -ra esik.
A szintén egyedi gumitalpak és gumisarkok stabil rögzítést, és kiemelt védelmet biztosítanak a gépnek, valamint fokozzák a használat biztonságát is.

Minden, amit a polisztirolvágóról tudni kell

Polisztirolvágó gépek

A polisztirolvágó leírása

Használati és karbantartási utasítások

Biztonági előírások

Garancia