Használati és karbantartási utasítások

Nagyon figyelmesen olvassa el a biztonsági előírásokat, majd azok

betartásával az alábbi módon helyezze üzembe és használja a készüléket!

Válasszon ki egy olyan helyet, ahol stabilan fel tudja állítani a gépet. Nyissa ki a lábát és támassza a falhoz. Ellenőrizze, hogy a főkapcsoló ”0” (kikapcsolt) állásban legyen. A hálózati vezetékkel csatlakoztassa a készüléket az elektromos hálózathoz. Az alsó és felső szögbeállító rögzítő csavarját lazítsa ki és nyissa ki a vágókeretet. Ezek után lazítsa ki a mérőlécek rögzítő csavarjait és engedje le őket. Ellenőrizze, hogy a mérőlécek vízszintesek-e, szükség szerint a magasságállító csavarok és a mellékelt 10-es villáskulcs segítségével állítsa be őket.

Funkciók: Az alsó és felső szögbeállító segítségével beállíthatja, majd rögzítheti a kívánt vágási szöget. Ezzel a funkcióval készítheti el a különböző sarok, díszítő, és más egyéb ferde vágást igénylő elemeket. Fontos: mindkét szögbeállítót azonos értékekre állítsa, különben nem lesz párhuzamos a vágása és az eltérések okozta feszüléstől a vágókeret is károsodhat! A vágókeret közepén találja a vastagság állítót. A rögzítő csavar segítségével lazítsa ki a kalibrált kart és állítsa be a szükséges méretre. Ezzel a funkcióval készíthet, szeletelhet különböző vastagságú lapokat, meghatározott mélységű vágásokat. Ideális vágási sebesség EPS: 5 - 7mm/sec, XPS: 2 - 3,5mm/sec. A gép alsó részén találja a szögmérőt. Értelemszerű használatával alakíthat ki, 90°-tól eltérő oldalszögű elemeket. Például: tetőterekhez, horogfák mellé.

Karbantartás: A vágókeret csúszócsapágyai, a szögbeállítók, a huzalfeszítő kerék tisztán tartása elengedhetetlen a megbízható működéshez és a gép állapotának megóvásához! Ezeket a gépelemeket minden használat után tisztítsa meg!

Tisztítás: sűrített levegővel, vagy száraz, tiszta ecsettel. Semmiképpen ne olajozza, szilikonozza be ezeket az alkatrészeket, de a gép más részeit se, mert az olajokon megtapadó por kopásokat okoz!

Vágóhuzal cseréje: Először a gép alsó részén rögzítse a vágóhuzalt a végén lévő rögzítő fül segítségével. A mellékelt villáskulcs végén található horonyba akassza be a rugót, majd húzza fel. Ezután akassza be a huzal végén lévő fület a rugóba és ügyeljen, hogy a a huzal a vezetőkerék hornyába pontosan illeszkedjen.

Biztosíték cseréje: A biztosítéktartót a kapcsoló mellett találja, melyet a ”fuse” felirat jelez. Az óra járásával ellentétes irányba forgassa el a biztosítéktartó kupakját, óvatosan emelje fel, ne mozgassa oldalirányba, mert eltörheti a biztosítékot. A kupakból vegye ki a rossz biztosítékot, tegye helyére az újat és óvatosan helyezze vissza a kupak segítségével a biztosítéktartóba, majd addig forgassa a kupakot az óra járásával azonos irányba, amíg meg nem szorul, de ügyeljen, hogy ne húzza túl!

Minden, amit a polisztirolvágóról tudni kell

Polisztirolvágó gépek

A polisztirolvágó leírása

Használati és karbantartási utasítások

Biztonági előírások

Garancia